Avalanta - Opdræt af British Shorthair & Hellig Birma
Home
British Shorthair - BRI
Hellig Birma - SBI
Killinger - babies
Killingegalleri
Spørgsmål & Svar
Kontakt
Kosma
Ristretto
Amazing
Dida
Polyanna
Bluffpoker, hankat
Ristretto

Kvikke og charmerende Ristretto er 3. generation af egne linjer med nogle af Sveriges bedst premierede katte på den ene side og højt premierede katte fra Europa på de andre grene af slægtstræet. Hun er datter af vores egen Lucca og verdensberømte Beckham Tihe First Volex fra Estland. Hendes morfar er Grand International Champion Xiro Lovely Panther fra Tjekkiet.

DK*Avalantas Ristretto, BRIc (lilla med orange øjne), født 21. juli 2013. HCM scannet negativ ved årsskiftet 2014-2015.

Far: International Champion Beckham Tihe First Volex, BRIc. Scannet fri for HCM og gentestet negativ for PKD.

Farfar: Europa Champion S*Olangas Oligark DVM, DSM titler, BRIc
Farmor: Allure's Vlasta, BRIa

Mor: DK*Avalantas Lucca, BRIa. Scannet fri for HCM og gentestet negativ for PKD.

Morfar: Grand International Champion Xiro Lovely Panther, BRIa. Scannet fri for HCM og gentestet negativ for PKD.
Mormor: S*Bokbackens Ling, BRIc. Scannet fri for HCM og gentestet negativ for PKD.

Ristretto har fået sit navn efter den lille koncentrerede italienske kaffedrik, "ristretto", som er endnu mindre og meget kraftigere, end en almindelig espresso. Hun blev født som den mindste killing nogensinde i vores opdræt - kun 54 gram vejede hun, da hun snoede sig ud af sin fosterhinde, beslutsomt kravlede over sin mors ben, med sikker kurs mod dievorterne, hvor hun hapsede sig på. Hun slap ikke brystet, før hun, et par døgn senere, havde fordoblet sin vægt. Lille, men kraftfuld og koncentreret - ligesom den italienske "ristretto". Lynhurtigt blev hun stor og livskraftig og har tydeligvis arvet sin mor og mormors intellekt og lærenemhed kombineret med en stædighed og vilje, der er helt hendes egen.

Ristrettos mormor, Ling, er den klogeste kat vi nogensinde har mødt. Idag er hun forlængst pensioneret og bor hos en skøn familie på Amager, hvor hun, uden særlig anstrengelse, har lært alt fra at give pote, hente pinde, grave blomsterløg ned på kommando og kende forskel på en lang række ord. Selvom hendes døtre, børnebørn og oldebørn ikke har været helt ligeså exceptionelle, så er de tydeligvis bedre begavede og mere lærenemme end den gennemsnitlige brite. Både hendes, mor, moster og mormor har været med på en del filmoptagelser, fotoreportager og andre arrangementer, hvor man skulle bruge en kat, der ikke lader sig skræmme af at blive transporteret til et filmstudie med masser af fremmede mennesker, skarpt lys, høje lyde og forventninger om, hurtigt at kunne lære og forstå, hvad man forventer af dem.

Ristretto har en fantastisk personlighed og er den af vores katte, som de fleste gæster falder helt umiddelbart for. Hun er fuldstændig frygtløs og tager alt i stiv pote - hvad enten det er larmende børn, høje lyde, støvsugeren eller fremmede mennesker. Hun tager tingene som de kommer, uden at blive det mindste stresset eller forskrækket. Hun er uendelig tålmodig med børnene og lader sig gerne bære rundt i en kurv en halv dag, løfte på, blive kysset og krammet - til gengæld gider hun kun få klippet kløer af en voksen, når det lige passer hende.

Ristretto er en smuk og fantastisk harmonisk britepige - robust, kernesund og med en klassisk briteprofil, fra før man begyndte at gøre briternes snuder kortere, ved at blande perser ind i racen. Hun har det smukkeste lys i sin lilla pels, lysende orange øjne og så kan hun både åbne alle døre, tænde for lyset og styre katteflokken med fast pote. Ristretto har haft en enkelt kuld og var en helt fantastisk mor, der fødte let og passede sine killinger utrolig omsorgsfuldt.

Fotos herunder: Ristretto 1½ år gammel.


Fotos herunder: Ristretto som ungkat 7 mdr gammel og allerede en stor, velbygget britepige.


Fotos herunder: Ristretto som killing.

HomeBritish Shorthair - BRIHellig Birma - SBIKillinger - babiesKillingegalleriSpørgsmål & SvarKontakt