Avalanta - Opdræt af British Shorthair & Hellig Birma
Home
British Shorthair - BRI
Hellig Birma - SBI
Killinger - babies
Killingegalleri
Spørgsmål & Svar
Kontakt
Praktisk om katte
Før man køber kat
Hvorfor en racekat?
Hvad er HCM & PKD?
Generelt om Briten
Generelt om Birmaen
Generelt om Briten

British Shorthair er katteverdenens svar på labrador'en, en trofast, harmonisk kat, der følger sit menneske rundt i huset dagen igennem og som elsker at være med i de daglige gøremål. Briten er stor og muskuløs, men blid af sind og hidser sig sjældent op. Selv om briter er store og muskuløse, er de langt mindre aktive end de fleste andre katteracer og er derfor som skabt til at være lejligheds og inde-katte. Briter er intelligente katte der hurtigt lærer at hente bolde og komme når man kalder. Briter spinder højt, ofte og gerne - ofte bare man taler til dem. Som navnet indikerer, er briten en korthårskat og behøver ingen pelspleje, men de mange briter nyder alligevel at blive børstet ind i mellem for hyggens skyld.

En racetypisk brite har korte, kraftige ben, hovedet er stort og rundt med små ører, der sidder langt fra hinanden. Øjenene er store og runde og øjenfarven er intens gul eller orange. Pelsen skal være plydset, tæt og opretstående.

British Shorthair er en sund og naturlig race, men man bør undgå eksemplarer fra linjer der har fået avlet perser ind flere generationer tilbage og som har givet for stort øjenspejl som giver permanent løbende øjne og persernæse, der giver vejrtrækningsproblemer. Af samme årsag bør man sikre sig, at den opdrætter man køber fra, tester alle sine katte for PKD og evt. også HCM. Du kan læse mere om de 2 sygdomme på Netdyredoktors hjemmeside.

Nyresygdommen "PKD" - Polycystic Kidney Disease http://www.netdyredoktor.dk/sw11944.asp

Hjertesygdommen "HCM" - Hypertrofisk Kardiomyopati http://www.netdyredoktor.dk/sw12210.asp

Vi er medlemmer af Specialklubben for British Shorthair og Burmeser, hvor du kan læse mere om racen, søge efter opdrættere i dit område og se den aktuelle killingeliste.

http://www.bb-klubben.dk/


HomeBritish Shorthair - BRIHellig Birma - SBIKillinger - babiesKillingegalleriSpørgsmål & SvarKontakt