Avalanta - Opdræt af British Shorthair & Hellig Birma
Home
British Shorthair - BRI
Hellig Birma - SBI
Killinger - babies
Killingegalleri
Spørgsmål & Svar
Kontakt
Praktisk om katte
Før man køber kat
Hvorfor en racekat?
Hvad er HCM & PKD?
Generelt om Briten
Generelt om Birmaen
Generelt om Birmaen

Den Hellige Birma, eller Tibetansk Tempelkat som den også kaldes, er en meget social og tillidsfuld race. Birmaen egner sig ikke som alenekat eller til hjem hvor dens mennesker er hjemmefra mange timer i hverdagen eller hvor den ikke må være i soveværelset. Den elsker selskab, er nysgerrig, legende og intelligent og de fleste birmaer vil helst sove i arm med deres mennesker.

Birmaen er kærlig og harmonisk og langt roligere end racer som abbysiner, siameser og burmeser - men mere livlig end perseren. Hellig Birma er en semi-langhårsrace og behøver som udgangspunkt ikke særlig meget pelspleje, ofte er det nok at rede pelsen igennem en gang hver uge, men de fleste birmaer nyder at blive redt for hyggens skyld.

Hellig Birma er en sund race uden indavlede defekter og sygdomme. Alle Birmaer er maskede katte med hvide poter, ovale, dybblå øjne og de karakteristiske kiler på poterne. Maskefarverne kan være brun, blå, lilla, chokolade og creme. Killingerne fødes helt hvide og bliver mørkere hele livet.

Vi er medlemmer af Hellig Birma klubben. Du kan læse mere om racen, søge efter opdrættere i dit område og se klubbens killingeliste på foreningens hjemmeside.

http://www.birma.dk/

HomeBritish Shorthair - BRIHellig Birma - SBIKillinger - babiesKillingegalleriSpørgsmål & SvarKontakt