Avalanta - Opdræt af British Shorthair & Hellig Birma
Home
British Shorthair - BRI
Hellig Birma - SBI
Killinger - babies
Killingegalleri
Spørgsmål & Svar
Kontakt
Om os
Vårt katteri
Vår oppdrett
About us
Uber uns
Wie wij zijn
Qui Nous Sommes
Chi siamo
Despre noi
Kto my Takiye
O nás
nasza hodowla
A tenyészet
Meie kasvandus
Meistä
Om os


Vi er to familier i 30'erne, der bor med vores børn og vores katte i en stor fælles villa i Holte nord for København. Katte, killinger og katteudstillinger er vores store fælles hobby og vi nyder den store oplevelse det er, at få lov at have killinger nogle gange hvert år og lægger vægt på, kun at have så få kuld, at der er tid til at nyde hver enkelt killing. Ind i mellem har vi killinger vi ikke selv skal beholde, som søger nye kærlige familier.

 
Foto: Avalantas Albert
 

Foto: Avalantas Tapas

 

Vi er både uddannede Felis Danica Diplomopdrættere og uddannede Racekatten Poteopdrættere. Dvs at vi har gennemført de 4 moduler og efterfølgende bestået de 4 eksaminer på Felis Danicas diplomopdrætteruddannelse i 2012-2013 OG vi har gennemført mere end 16 forskellige uddannelseskurser i Racekatten-regi i perioden 2008-2010.

Vi har, hver for sig, beskæftiget os med katte, helbred, adfærd, opdræt, killinger og genetik siden 1995 og opdrættet sammen under Avalanta navnet siden 2005. Avalanta blev skabt udfra drømmen om at kunne opdrætte uden at være nødt til at gå på kompromis og dermed kunne skabe killinger, sådan som vi selv drømte om at kunne købe dem.

Vores opdræt er et lille, men seriøst, stueopdræt under Felis Danica, med kompromisløst fokus på sunde, racetypiske, harmoniske killinger, der har været i kærlige hænder hele deres opvækst og som vi kan udstille og som både kan blive gode familiekatte og udstilles på top plan.

Vores opdræt er en dyr hobby - som hverken kan eller skal, give overskud eller være en forretning - tværtimod, det er en eksklusiv hobby, som lægger beslag på det meste af vores fritid og økonomiske overskud og vi bruger meget tid og energi på, at håndplukke den helt rigtige familie til hver enkelt killing.

 

Vi avler helt kompromisløst og kun på sunde, højt premierede linjer og tester jævnlig vores katte for de mest almindelige arvelige sygdomme, ligesom vi selvfølgelig vaccinerer mod de almindelige smitsomme kattesygdomme.

Ingen katte med helbredsdefekter, sygdomme eller tendens til nervøs eller sky adfærd, får nogensinde lov at være en del af vores avlsprogram, ligesom vi aldrig bruger katte i avl, der har en familiær tendens til at lave killinger der udvikler FIP.
 
Foto: Avalantas Hugo
Foto: Avalantas Anhelo
 
Vi er imod indavlede defekter som persernæse, for stort øjenspejl og lignende, som nedsætter kattens livskvalitet og kan give vejrtrækningsproblemer og permanent løbende øjne og forsøger at lave kuld der er udstillingsegnede uden at gå på kompromis med sundheden.

 

 

Vores katte er naturlige, glade og sunde!

Vores katttes harmoniske og tillidsfulde temperamenter har gjort, at de har kunnet bruges i alle mulige sammenhænge, fra filmoptagelser og modereportagefotos til kæle-klappe dage for syge og handicappede børn og træning og behandling af af børn og voksne med kattefobier.

 

 

Foto: Avalantas Harald 
Foto: S*Javeliners Odiah med
sin killing Avalantas Bella
 

Vi tager jævnligt kompetancegivende kurser om relevante sygdomme og katteadfærd og opdaterer vores viden om sundhed, trivsel og avl, ligesom vi samarbejder med andre opdræt af British Shorthair og Hellig Birma i Danmark og udlandet.

Ved vaccination af små killinger, vælger vi at få dyrlægen på hjemmebesøg, for at ikke at udsætte vores små killinger for unødig smittefare ved kontakt med syge dyr, ved besøg på dyrehospitalet.

Foto: Avalantas Winston & Victoria 
 

 

Vi er et opdræt under Felis Danica og er medlemmer af organisationen "Racekatten". Vi blev "Racekatten Opdrætter" i 2009 og vi har modtaget Racekattens "Røde, Gule, Grønne & Blå Pote", hvilket vil sige, at vi har gennemført mere end 16 kompetancegivende opdrætter kurser.

(Rød Pote=4 kurser, Gul Pote=8 kurser, Grøn Pote=12 kurser, Blå Pote=16 kurser eller derover).

 

 

Vi fodrer med kvalitetstørfoder fra Royal Canin, Hills og Olivers og med vådfoder fra Applaws.

 

 

Foto: Avalantas Mandelblomst
 

Foto: Avalantas Harald

 Vi har bl.a. videreuddannet os indenfor flg. områder: "Hypertrofisk Kadiomyopati", "Felin Infektiøs Peritonitis", "Herpes, Calici & Basis vaccinationer", "Blodtyper & Blodsygdomme", "Nyre og Urinvejs-sygdomme, Polycystisk Kidney Disease", "Felis Danicas Love & Regler", "Kontrakter & Købeloven", "Drægtighed og fødsel", "Killingernes første 12 uger, adfærd og udvikling", Pelspleje, "Tidlig Neutralisering & Anæstesi" samt kurserne "Grundlæggende Genetik", "Udvidet Genetik", "Udvidet Genetik II". Vi har alle en stor interesse for adfærd, prægning og socialisering af katte og killinger og er stolte over at kunne skabe nogle af Danmarks mest familie og udstillings egnede killing.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HomeBritish Shorthair - BRIHellig Birma - SBIKillinger - babiesKillingegalleriSpørgsmål & SvarKontakt